top of page
Afbeelding2.png

Qigong

Qigong is een eeuwenoude Chinese gezondheidspraktijk, het is een krachtige manier om ziekte, stress en vermoeidheid te voorkomen en staat zowel voor preventie als genezing.  Net zoals bij Pilates is van een therapie een sport gemaakt.

Qi staat voor levensenergie en alles heeft Qi nodig om te leven.  Anders gezegd, Qi is de essentie of kracht die stroomt door alles wat leeft. De beoefenaar die de Qi weet te leiden d.m.v. Qigong voedt zijn innerlijke energie, kan kracht bijtanken en voorkomt dat spanning zich ergens in het lichaam opslaat waardoor dit aan weerbaarheid verliest. Te veel aan afvalstoffen en blokkades zijn de oorzaken van ziekten en pijn. Als de Qi en het bloed vrij door je lichaam stromen ontstaan er geen zwakke plekken en blijven de ziekten weg.  

 Gong  betekent het werken, het voordeel dat je haalt uit oefening en door volharding verkregen.       

Lin Wellness Studio is gespecialiseerd in deze bewegingskunst. Middels vloeiende, zachte, natuurlijke en ronde bewegingen in volledige mindfulness, optimaliseert deze bewegingsleer onze energiestroom. 

Qigong stimuleert en cultiveert ons zelfhelend vermogen en kan daarmee zelfs chronische aandoeningen naar een herstelmodus leiden en doen genezen. Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol voor deze sport.  Het is een sport die onze gezondheid bewaakt en tegelijk ontspant.  

bottom of page