top of page
Guasha.png

Guasha

Guasha is een traditionele Chinese geneeswijze waarbij men een materiaal gebruikt om op het lichaamsoppervlak te drukken en te schrapen en die daarbij een tijdelijke en therapeutische subcutane bloedingen teweegbrengen op de te behandelen plaatsen.

Gua=schrapen of krabben

Het afschrapen van de huid onthult de te behandelen gebieden, donkere plekken tonen waar de doorstroming van de energie wordt geblokkeerd. Het afweersysteem dat zich in onze huid bevindt en continu aan het werk is wordt door de bloedcirculatie stimulans van guasha aangezet tot extra prestaties.   Het zelfregulerend vermogen van het lichaam wordt hierdoor gezonder of weerbaarder en brengt de afvalstoffen naar de oppervlakte.

 

Sha=zand of rode vlekken of rode opgezette huiduitslag(petichiae) die door guasha worden opgewekt

De kracht van het schrapen zorgt ervoor dat bloed uit de haarvaten in het onderhuidse weefsel lekt. De bloedlekkage is de sha die zichtbaar is op de huid. Dit is hoe sha verschijnt. Maar laat je niet afschrikken, het doet geen pijn en je hoeft ook niet bang te zijn dat je huid door deze behandeling wordt beschadigd.

 

Therapeutische effecten van de guasha-therapie

1. Het actief afvoeren van giftstoffen ter preventie en behandeling van enkele chronische ziekten

2. Door een betere bloeddoorstroming wordt het huidverouderingsproces tegengewerkt en houdt zodoende jeugd en schoonheid beter vast  

3. Het versterken van de immuniteit

4. De bloedcirculatie activeren om snel pijn te verlichten ten gevolge van de weggezette afvalstoffen in ons lichaam

bottom of page