top of page
Tuina bleed 1.jpg

Acupressuur & Tuina van onderhoud tot behandeling

De Chinese Tuina Therapie die al meer dan 3000 jaar bestaat is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en blijft tot nu toe een effectieve methode om aandoeningen te behandelen en de algemene gezondheid te beschermen.

Tuina onderscheidt zich van andere vormen van massage omdat het wordt gebruikt om specifieke ziekten van interne aard te behandelen, evenals spier en skeletaandoeningen.

De holistische benadering van Tuina plus acupressuur behandelt je geest via het lichaam en vice versa en geeft je een dieper gevoel van lichamelijke en geestelijke ontspanning, revitalisering en welzijn.

De TCG-theorie stelt dat veel gezondheidsproblemen het gevolg zijn van blokkades van energie ergens in je lichaam die zich uiten in pijn, zwelling of andere symptomen. Door middel van Tuina en acupressuur (druk op de meridiaan-punten met vingers of een instrument) worden de meridianen gestimuleerd. Kortom Tuina bouwt je Qi-energie op en geeft een booster aan de zelfhelende kracht van je lichaam.

lees meer onder de foto

Anker 1
Afbeelding1.png

Acupressuur & Tuina kan helpen voor:

  • Traumatologie

  • Spier- en gewrichtsklachten

  • Ademhalingsklachten

  • Digestieve aandoeningen

  • Gynaecologie

  • Pediatrie

  • Stress en emotionele problemen

  • Algemene gezondheid (preventie)
     

Acupressuur & Tuinabehandeling

Tijdens een typische Tuina-sessie ligt de patiënt op een massagetafel. Na het Chinese diagnose proces (puls palperen, tong diagnose, vragen stellen en westerse diagnose rapporten) zal de therapeut zich concentreren op specifieke acupunctuur punten, spieren en gewrichten rond het getroffen gebied. Hij gaat direct achter de problemen aan, waarbij soms flinke druk nodig is.

Aanverwante therapieën die op het lichaamsoppervlak uitgeoefend worden, vinden ook hun plaats binnen een Tuinabehandeling. Voorbeelden hiervan zijn: het uitwendig gebruik van kruiden olie, het verbranden van moxa kruiden, het gebruik van cups of het plumblosssom en andere instrumenten.

De behandelingen duren meestal 30 minuten tot een uur. In geval van chronische aandoeningen volgen de behandelde personen vaak een traject. Meestal voelen ze zich ontspannen of verrassend energiek door de behandeling en het loslaten van pijntjes en kwalen. Bijna iedereen zal baat hebben bij een Tuina-therapie. De beste manier om meer te weten te komen over Acupressuur & Tuina-therapie is door de voordelen en het plezier zelf te ervaren.

Voor een behandeling heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Wel adviseer ik bij ernstige problemen altijd eerst bij de huisarts langs te gaan. Je kan tegelijkertijd een behandeling bij verschillende therapeuten volgen, maar breng hen wel op de hoogte.

Adres praktijk: Korporaal Tresigniesstraat 53, 1980 Eppegem

bottom of page