top of page
Moxa.png

Moxa

De Moxa therapie is een parel uit de schatkamer van de Chinese Geneeskunde en wordt al 3000 jaar ingezet in China. Het is erkend door de WHO, maar nog wat onbekend in België.

 

Moxa therapie verwijst naar een uitwendige therapie waarbij moxa (gedroogd kruid Artemisia Vulgaris ook bijvoetkruid genaamd) wordt verbrand en wordt gericht op de fumigaat-acupunten of specifieke gebieden van het lichaam. De warmte ( zeer heet) straalt diep in het lichaam en opent de meridianen wat de energiestromen stimuleert.  De goede energie wint het van de slechte energie en regelt de fysiologische functie van het lichaam, waardoor het doel van behandeling van ziekten en het cultiveren van gezondheid worden bereikt.

 

De behandeling geeft een heerlijk weldadig gevoel maar daarnaast kan je het ook gebruiken bij de preventie en behandeling van allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Moxa therapie helpt bij diverse kwalen: immuniteitsproblemen, digestieve problemen, menstruatieklachten of pijn. Moxa is zeer geschikt bij chronische pijnen, algemene slapte en gebrek aan energie, slapeloosheid, spier- en gewrichtsproblemen, reumatische klachten, zwakke doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels, en seksuele problemen. 

bottom of page