top of page
Cupping.png

Cupping

Een cupping therapie is een behandeling waar gebruik gemaakt wordt van glazen cups of siliconen of ander materiaal. De cups worden op de huid geplaatst en vacuüm gezogen waardoor de doorbloeding sterk toeneemt. Het vacuüm van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt voor een versneld herstel.

Deze behandelmethode richt zich op variante interne ziekten en chronische ziekten vooral de behandeling van de klachten van bindweefsel en spieren.  Een cupping therapie kan een op zichzelf staande behandeling zijn maar kan ook onderdeel zijn van een Tuina behandeling. 

Een cupping therapie kan vooral heel effectief zijn bij onder andere:

 

Nekklachten, hoofdpijnklachten, schouderklachten, rugklachten, armklachten, spierblessures, cellulitis, verklevingen van het bindweefsel en klachten die daaruit voortkomen, littekenbehandeling (oudere littekens), fibromyalgie, striae, rimpels, opheffen van energieblokkades

bottom of page